Sprutisolering

Att använda sig av sprutisolering för att få bättre skydd mot kyla och fukt är väldigt vanligt när det gäller isolering av byggnader. I många gamla bostäder går värmen rakt ut genom taket på oisolerade vindar eller så är den tidigare isoleringen alldeles för gammal för att hjälpa till att hålla värmen på plats. När du sprutisolerar behöver du inte röja ut all gammal isolering från vindsgolvet utan kan spruta in ny isolering direkt. Det är egentligen inte så mycket förarbete som krävs för att du ska kunna påbörja sprutisoleringen i väggar och golv. Med sprutisolering kan du isolera tak, väggar, golv, vind, innerväggar samt ytterväggar till ett marknadsmässigt lågt pris.

Enkelt med sprutisolering

Det går fort att sprutisolera när man väl har börjat. En annan sak med sprutisolering som är riktigt bra är att det inte blir några skarvar i isoleringen då allt är en enda ”massa”. Har du råspont på ditt hus eller byggnad måste du se till att denna har god lufttillförsel. Om du använder dig av polyuretan som isolering så passar isoleringen för lagerlokaler med tempererad lagring, lantbruk med lagring av känsliga produkter som måste ha en tempererad omgivning. Tankar och fartyg, ishallar, sporthallar, lokaler av betong trä eller metall.

Polyuretan som sprutisolering

Det finns flera fördelar med att använda sig av polyuretan vid sprutisolering. Framför allt om du ska isolera i riktig fuktiga miljöer! Polyuretan är till skillnad mot många andra material som används till isolering, avvisande mot fukt vilket är kanon. Sprutisoleringen med polyuretan går fort och kräver faktiskt inte särskilt mycket förarbete vilket så klart är en stor fördel. Materialet kommer inte att mögla vid fukt, den går att måla på och till och med tvätta av. Så om du tänker isolera i fuktig miljö då kan vi verkligen rekommendera en sprutisolering med polyuretan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 0z4