Stor överraskning

Vet ni vad min kille överraskade mig med häromdagen? Ni kan aldrig gissa.. Jo, en elbil! Hur galet? En ny och fräsch elbil, vi har pratat om det länge men vi har aldrig riktigt slagit ner spiken i kistan så att säga. Men idag så blev jag överraskad, och jag blev så glad! Så nu hade vi även tänkt att installera laddbox i Helsingborg där vi bor. Och det är ju inte helt oproblematiskt eller något man bara kan slänga ihop utan det gäller ju att kolla upp det där ordentligt.

Elektriska Montagebyrån

Och jag har börjat kolla på Elektriska Montagebyrån och hur deras tips och tricks för att installera laddbox i Helsingborg ser ut. Dom har lite olika råd och rekommendationer kring hur man ska göra. Dels så ska man helst installera en laddare som heter Mode 3-laddare, kallas även för wallbox till exempel. Sen så bör man göra en elbesiktning, alltså för att se så att elen i huset är i gott skick för att kunna hantera en laddbox. Sen känns ju det här ganska självklart men absolut värt att nämna, att man bara ska använda de kablar som biltillverkaren rekommenderar, inte hålla på och krångla med skarvsladdar eller förlängningskablar. Det är ju ändå ganska avancerad teknik det handlar om. Dom rekommenderar även att installera en jordfelsbrytare och att motionera den ibland genom att trycka på testknappen med jämna mellanrum. Sen också något som jag inte hade koll på, många försäkringsbolag erbjuder inte full ersättning vid brand när det kommer till att ladda sin bil i ett vanlig eluttag. Låter ju absolut rimligt men det hade inte jag koll på.

Preppade

Så nu känner vi iallafall oss lite mer säkra med att installera en laddbox i Helsingborg så vi kan börja ladda vår nya fina bil här hemma!