Laddbox Borås

Några av tjänsterna som kommer att öka snabbt framgent är att installera laddboxar. Bara för några veckor sedan fick jag hjälp med att installera min laddbox i Borås. Jag köpte en elbil för några månader sedan och har väl haft turen att till största delen kunna ladda den på jobbet. Men nu började jag ett nytt jobb nyligen så det där med laddbox hemma har varit något jag har gått och tänkt på. Min tanke var att jag skulle installera en laddbox innan bidraget dras in, det du får från Skatteverket om du köper och installera en laddbox från samma leverantör.

Bidrag för installation av laddbox

Det bidrag som du ska ansöka om hos Skatteverket heter ”Grönt bidrag”. Om du installerar en laddbox hemma hos dig själv kan du få upp till 50% av kostnaden avdragen som ett bidrag för att du bidrar till en bättre miljö. Tidigare kallades detta för ”ladda hemma” stödet och ansöktes hos Naturvårdsverket, men detta har nu ändrats och du ska vända dig till Skatteverket för att läsa mer om ”Grönt bidrag” istället. Du som privatperson måste äga den fastigheten där du tänker installera din laddbox.

ROT-avdrag för laddbox

Du ska inte göra som många andra och vänta för att se vad det blir av hela omställningen. Det gröna bidraget vet man aldrig hur länge det kommer att vara tillgängligt. Det är från början en pott som tilldelats för investering i installation av laddboxar under 2020. Numera är det Gröna bidraget upplagt på samma sätt som ROT-avdraget. Avdraget är alltså gjort direkt på fakturan. Du måste själv hålla reda på om du gjort tidigare ROT-avdrag under samma år som installationen av laddboxen för du kan bli nekad rätten till 50% avdrag om tidigare avdrag med ROT varit för höga. Du kan dra av 50% av max 50000 kronor för installationen.