Ökade elinstallationer för en mer hållbar framtid

Den senaste tiden känns det som att var och varannan människa har utfört någon form av elinstallation i Nybro. Det är mer aktuellt än någonsin att installera både solcellspaneler och laddboxar framförallt och det är tydligt att vi människor i Sverige blir mer och mer miljömedvetna. Jag tycker det känns riktigt bra faktiskt, vi måste hjälpas åt för att få en hållbar framtid.

Det vore bra att till mycket stor del kunna försörja sig själv när det kommer till energi

Detta har såklart satt igång tankarna på att göra en eller ett par elinstallationer även hos oss, främst har vi nog tänkt på att installera solceller. Vi har varit i kontakt med en elektriker här i Nybro som verkar riktigt professionella inom detta område och enligt dem så har vi riktigt bra förutsättningar på vårt hus. Visst vore det bra att till mycket stor del kunna försörja sig själv när det kommer till energi? Jag ser inga som helst nackdelar med detta i alla fall.

Statligt bidrag för installationskonstnaden

Inte nog med att det är bra att ta till vara på solenergi, så vet jag dessutom att det i alla fall för ett par år sedan infördes ett statligt bidrag för att installera solcellspaneler. Då var det ca 20% av kostnaden och jag tänker att det borde vara något liknande i dagsläget. Jag har nu bestämt mig för att boka in ännu ett möte med elinstallatören jag var i kontakt med för att se över möjligheterna att påbörja installationen redan till den kommande sommaren. Om in annat har vi länge pratat om att installera ett hemlarm och det är någonting som vi behöver ta tag i så fort som möjligt. Det hade känts betydligt tryggare att ha ett larm på plats när man bor i ett så pass stort hus.