Kondomer – mot graviditet og sykdommer

Kondomer – Din barrier mot uønskede konsekvenser

I en verden hvor seksuell helse er av største betydning, er kondomet ditt uunnværlige verktøy for beskyttelse. Enten det er å forhindre uønsket graviditet eller å redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer (SOS), er bruk av kondom avgjørende for din og din partners velvære.

Riktig bruk av kondomer

For å sikre maksimal beskyttelse, er det viktig å følge riktig bruk av kondomer. Først og fremst, sørg for at kondomet ikke er utløpt, og at emballasjen er intakt. Åpne forsiktig og unngå bruk av skarpe gjenstander som kan skade kondomet. Rull kondomet forsiktig på en erigert penis før enhver form for seksuell kontakt. Det er også viktig å huske at kondomer ikke må brukes sammen med oljebaserte smøremidler da dette kan svekke kondomets integritet.

Holde kondomet på plass

Videre, sørg for å holde fast i kondomet ved roten av penis under samleie for å unngå at det glir av. Etter utløsning, hold penisen ved roten mens du trekker deg ut, pass på å holde kondomet på plass for å forhindre at sæd lekker ut. Kast kondomet riktig etter bruk og aldri bruk det igjen.

Gjennom konsekvent og riktig bruk av kondomer, kan du nyte trygg og ansvarlig seksuell praksis samtidig som du beskytter deg selv og dine partnere mot uønskede graviditeter og seksuelt overførbare sykdommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: g9e