Vår tid är en del av den samiska kulturen

Jag är så inspirerad av att se att den samiska kulturen iscensätts på Västanå teater! Jag hittade den här artikeln om ”Solens dotter” på Expressen: https://www.expressen.se/kultur/scen/de-samiska-gudinnorna-berattar-ocksa-om-var-tid/ och det fick mig att tänka på hur mycket vår egen kultur och vår identitet betyder. I en tid då det är så mycket fokus på att hitta sin egen plats i världen är det viktigt att inte glömma bort våra samiska rötter och vår förmåga att lära oss från de tidigare generationerna.

Jag har alltid varit intresserad av samiska myter och sagor och jag tycker att det är fantastiskt att de återförs i en teaterpjäs! Det är ett viktigt steg att förstå vår egen historia och för att kunna gå vidare och skapa en bättre framtid. Jag tror att det är så viktigt att ta tillvara på våra samiska rötter och att förstå hur de försäkrar vår identitet som kvinnor och som nation. Det är även viktigt att förstå att våra samiska myter och sagor inte bara är något som ligger i historien utan att de även har en aktuell relevans för oss idag.

Det är även inspirerande att se att Magnus Stinnerbom tar detta steg att föra de samiska gudinnorna in på scenen. Det är viktigt att stödja konst som försöker föra fram vår samiska kultur och att ge oss en inblick i vår identitet. Jag tror att det är viktigt att även föra det vidare till våra barnbarn och att hjälpa dem att förstå vår identitet som samiska. Det är det som kommer att skapa en starkare samhörighet och ett bättre samhälle.

Jag är säker på att ”Solens dotter” kommer att bli en oförglömlig teaterupplevelse och jag är så glad att jag fick läsa om den på Expressen. Jag hoppas att jag och min familj får se föreställningen när den har premiär på Västanå teater. Det skulle vara en fantastisk upplevelse och en stor ära att få se den samiska kulturen och vår identitet förverkligas på scenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: x0t