Möt våren och resten av livet på två hjul från Wafabike

Man kan få hjärnblödning när man tänker på vad det kostar att tanka bilen men man kan också ta och göra ändringar i sitt liv så att man drabbas mindre. Så gjorde jag och bestämde mig för att ändra livet och i mesta görliga mån ta mig fram på cykel numer. Inte bara för att det sparar mig massa pengar, men sanningen att säga gör det inget att få den extra motionen. Även om det kanske finns en liten hjälpmotor.

Vem visste att det fanns så mycket att välja på

Senast jag köpte en ny cykel var en tio växlad Monark för över 30 år sedan, och visst jag vet att det finns mtb och elcyklar av alla de sorter, men det är en sak att läsa om dem i en tidning mot att faktiskt provsitta och testa. Stigande ålder och ett viss mått av lättja gjorde att jag bestämde mig för att testa en variant av cykel där man faktiskt kan få hjälp av en liten elektrisk motor och efter lite eftersökningar fastnade jag för tillverkaren Wafabike. Jag har alltid lovat mig att försöka att åldras med värdighet, men när jag såg hur deras cyklar ser ut inser jag att  även jag kan se lite häftig ut på en cykel. Jag tvekade lite mellan deras Citybikes och Cruisers varianter, men bestämde mig slutligen för en Cruiser. Citybiken är mer diskret, men Cruisern är allt lite fräckare och kändes rätt för mig. Numer står det en sådan i garaget och tack vare en rejäl konstruktion och rejäla däck har den funkat i vinterväglag och jag kan knappt bärga mig för att se vad denna elcykel från Wafabike kan göra på småvägarna i skogen när väl våren kommer.

För den som är modigare än jag

Jag bara måste nämna en modell som jag avstod, men som är löjligt fräck. Wafabike har en uppsättning elcyklar de kallar Retro. De ser ut som en kombination av de cyklar som kördes när jag var ung på sjuttiotalet, mixat med hur mopederna såg ut. Det måste nästan ses för att förstå. Oändligt häftiga, men som sagt inte för mig, men om jag skulle se en ute i trafiken skulle jag definitivt vilja prata med ägaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: jr7